Energiarikas toit 11 Aug

veeklaasKümme toiduainet, mis aitavad kiirelt sadulasse tagasi, kui süsivesikutevaru on tühi ning lihased ja aju vajavad kiiret esmaabi.

  1. Viinamarjasuhkur: 100 protsenti energiat nüüd ja kohe.
  2. Rukkileib: Annab suure hulga süsivesikuid, mis varustavad keha energiaga pikaks ajaks.
  3. Ahjukartul: Süsivesikud lähevad peaaegu otse verre ning annavad väga kiiresti energiat.
  4. Maisihelbed: Annavad päeva alguses palju süsivesikuid.
  5. Riis: On täis süsivesikuid, rasvavaene ning sisaldab palju proteiine, kiudaineid, vitamiine ja mineraale.
  6. Pasta: Sisaldab palju süsivesikuid, mis lähevad otse jalgadesse ja ajusse.
  7. Apelsinimahl: Sobib hästi pärast treeningut, mil oled põletanud palju süsivesikuid ning vajad nende kiiret lisamist.
  8. Banaanid: Sisaldavad palju kaaliumi, millel on lihaste funktsioonis oluline osa. Kaaliumipuudusest võib tekkida treeningu ajal kramp lihastesse.
  9. Mesi: Nii nagu ahjukartul, annab ka see kiiresti energiat ning maitseb meeldivalt magusalt. Kui kasutad muidu tees või kohvis suhkrut, vaheta see välja mee vastu ning oled saanud kaks kärbest ühe hoobiga.
  10. Vesi: Taimed vajavad oma kasvuks vett. Kui kehas on veepuudus, tunned peagi, kuidas enesetunne ning mentaalsed võimed halvenevad.

Kui keha vajab kiiret turgutust, on kiirete süsivesikute valik õige, kuid ära lase sel harjumuseks saada. Veresuhkur tõuseb kiiresti üles ning langeb pärast seda jälle kiiresti alla. Seepärast muutud varsti taas näljaseks ning sööd päeva jooksul rohkem kaloreid. Seepärast on soovitav 30 minutit pärast kiirete süsivesikute söömist täiendada seda aeglaste süsivesikutega, kirjutab expressen.se.

loe ja kommenteeri