Grillitud kartuli-pitaleiva salat 17 Jun

RETSEPT: Värske kartul on kohe söödavaks kasvanud ning õues söögitegemine ka jahedama ilmaga võimalik. Miks siis mitte sellist rooga proovida.

  • 10 tk keedetud värsket kartulit
  • 2 punasta paprikat
  • 2 pitaleiba
  • 1 punane sibul tükeldatuna
  • 2 tomatit tükeldatuna
  • 0,5 dl oliiviõli
  • ½ sidruni mahla
  • tunde järgi soola
  • 2 suuremat mozzarellapalli
  • 1 dl rebitud basiilikut

Poolita pisikesed kartulid ja paprika paraja suurusega tükkideks (mitte liiga väikeseks). Rebi pitaleivast väiksed tükid ja lisa kaussi. Kuumuta grillipannil õlitilgas kõik nimetatud komponendid, võid vähe värvigi neile külge lasta. Lõpuks sega pannile hulka ka sibul ja tomatid, Grilli kõike veel pisut ja tõsta seejärel kohe kaussi. Ülejäänud õli sega nüüd salatisse koos sidrunimahla ning soolaga. Rebi mozzarellast parajad tükid ja tõsta need salatile peale. Enne serveerimist kata kõik basiilikuga ja siis kohe sööma!

 

loe ja kommenteeri