Kaalika-juustuvorm (3) 02 Sep

kaalikavormKaalikas on meie toidulaual kahetsusväärselt unarusse jäänud kõigi nende rullkõrvitsate, baklažaanide ja paprikate kõrval. Mida head temast teha saaks?

u 1 kg värskeid kaalikaid
150 g Emmentali ja mozzarella juustu segu
u. 60 g sinihallitusjuustu
3 / 4 tl soola
1 / 2 tl musta pipart
1 tl tüümiani
1 tl rosmariini
4 dl kohvikoort
Vormi määrimiseks margariini.

1. Koori kaalikas ja lõika õhukesteks, 2 – 3 mm viiludeks. Peenesta sinihallitusjuust.
2. Lao kaalikas määritud kõrge (umbes 10 cm) kaanega ahjuvormi kihiti Emmentali-mozzarella-riivjuustu segu, sinihallitusjuustu ja maitsetaimedega. Juustu tuleb kolme kihti ja kaalikaid neli – poti põhja ja peale  kaalikakiht.

3. Puista kihtide vahele soola, pipat ja maitsetaimed. Vala küpsetusvormi kohvikoor. Küpseta 175-kraadise ahju alaosas kaane all üks tund.

4. Võta vorm välja,  puista pinnale veel emmentali-mozzarella-segu. Küpseta veel umbes tund aega ilma kaaneta. Anna taheneda hetk aega kaane all enne serveerimist.

loe ja kommenteeri