Kalkun ilma suurema vaevata 18 Nov

kalkunTänupühadel kalkuni söömine pole küll eestlaste põlistraditsioon, aga vahel võiks ju kana asemel kalkuni ahju pista. Ja hoopiski pole vaja temaga nii palju vaeva näha kui USA komöödiafilmidest näha võib.

* 1 terve kalkun
* 180 ml oliiviõli
* 15 g küüslaugupulbrit
* 3 g kuivatatud basiilikut
* 0,7 g jahvatatud salveid
* 6 g soola
* 1 g musta pipart
* 475 ml vett

100g= 242 kcal

1. Kuumuta ahi 165 ° C. Puhasta kalkun, eemalda rupskid  ja pane lind pannile, mida saad kaanega katta.
2. Väikeses kausis ühenda oliiviõli, küüslaugupulber, kuivatatud basiilik, salvei, sool ja must pipar. Määri segu köögipintslit kasutades  kalkuni peale. Vala vesi pannipõhja ja kata kaanega või fooliumiga.
3. Küpseta 3 kuni 3,5 tundi või seni, kuni sisetemperatuur  kalkuni reie jämedaimas  osas on 82°C. Võta lind  ahjust ja lase  seista umbes 30 minutit enne serveerimist.

loe ja kommenteeri