Kargem caesar-salat 22 Sep

RETSEPT: Kas teate, millist lõunaeinet meie kulinaarialetist kõige sagedamini tellitakse? Caesarsalatit! Kuid vähesed meist on seda ise kodus teha proovinud. Tehkem siis nüüd, kuid pisut originaalist erinevat. Nimetagem seda põhjamaiselt kargemaks caesariks.

  • 4 muna
  • 4 viilu meelepärast rukkileiba
  • 2 spl võid
  • 2 spl peenestatud tilli
  • 2 pakki (kokku umbes 200 gr) jääsalatit
  • 3/4 dl valmis caesarsalatikastet
  • 150 gr külmsuitsuforelli
  • tükike (30 gr) emmentali juustu

Keeda munad kõvaks ehk umbes 8 minutit, jahuta, koori ja lõika lohkudeks. Lõigu leivad kuubukitseks ja prae võis, maitsesta tilliga.

Rebi pestud ja kuivatatud (nii säilib salat rabedana) salat sobivateks paladeks ja sega kastmega läbi. Lõigu forell ja tõsta salatikaussi, lisades munad, rukkileivakuubikud ja juustulaastud (koorimisnoaga saab parima tulemuse).

Portsjonis energiat: 430 kcal / valku 19 gr / süsivesikuid 16 gr / rasva 32 gr

Kui soovid ise kastme valmistada, siis kokandusportaali Nami-Nami andmeil läheb sul selleks vaja järgmisi komponente:

  • 1 toorest munakollast või 2 sl majoneesi
  • 0.5 tl Dijoni sinepit
  • sidrunit - 1 sl mahla
  • 1 küüs hakitud küüslauku
  • 0.5 tl Worcesteri kastet
  • 2 kuni 3 anšoovisefileed (häda pärast sobiks ka vürtsikilu)
  • 4 kuni 5 sl külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • musta pipart
loe ja kommenteeri