Karjasepirukas 17 Veeb

Paneme kokku hästi tavalised toidud nagu kartulipuder, hakkliha ja juust, aga välja tuleb natuke ebatavaline ja väga maitsev roog.

900g kartulit, kooritud ja tükkideks lõigatud
 6 spl piima
110g võid, tükkidena + 1 spl kastme jaoks
Soola ja jahvatatud musta pipart
1 / 2 spl rasva
115g hakitud sibulat
115g kuubikuteks lõigatud porgandit
 1 küüslauguküüs, hakitud
450g lambahakkliha
600 ml puljongit
115g tükeldatud seeni
2 spl peeneks hakitud siledalehelist peterselli
1 spl jahu
115g riivitud juustu

100 g=116 kcal

    * Kuumuta ahi 190 ° C .
    * Keeda kartulid ja valmista neist piima ja võiga puder.

   * Sulata rasv sügaval pannil. Lisa sibul ja porgand ning prae 5 minutit. Lisa küüslauk ja küpseta veel minut.
    * Lisa hakkliha ja üks kolmandik puljongit sibula ja porgandi segule ja küpseta pidevalt segades, kuni liha on pruunistunud. Lisa ülejäänud puljong, petersell ja seened, maitsesta soola ja pipraga. Kata kaanega ja küpseta 15 minutit.
    * Sega  jahu ja supilusikatäis võid kastmesse ja kuumuta, kuni kaste on paksenenud.
    * Võta ahjuvorm ja laota hakklihakaste selle põhjale ning kata üleni kartulipüreega. Puista peale riivitud juustu ja küpseta kuumas ahjus  30-35 minutit, kuni pind on krõbe ja pruunistunud. Serveeri kohe.

loe ja kommenteeri