Karrised kartulid (1) 20 Okt

karrikartul

Kartul on meie igapäevane roog  ja karri   hindude tavamaitseaine.  Mis saab, kui prooviks need kaks ühendada?

1 kg kartuleid, tükeldatud ja keedetud, kuid mitte pehmeks

2 spl  võid
2-3 hakitud sibulat
1 1 / 2 tl   sinepiseemneid
2 kuhjaga tl. karripulbrit
1 1/2-2 tl. tšillipulbrit
1  küüslauguküüs pressituna
Cayenne’i pipar, kurkum

100g =76 kcal

Sulata või ja puista sinepiseemned wokpannile,  küpseta kuni hüppama hakkavad. Lisa sibul, karripulber, tšillipulber, küüslauk, cayenne’i pipar ja kurkum. Lisa kartul, sega kokku kõigi maitseainetega ja  prae kõrgel kuumusel 15 minutit, wokis pidevalt segades, et põhja kinni ei jääks.

Tulemus on ühteaegu nii tuttav kui piisavalt eksootiline. Sobib näiteks  maitsevaesema küpsetatud kana või kala kõrvale, aga ka täiesti üksi kahvliga taldrikult nokkimiseks.

loe ja kommenteeri