Kuus söögikorda päevas hoiab õigel kursil (2) 27 Veeb

Ainuüksi seetõttu, et meid on kasvatatud teadmises, et päevas tuleb süüa kolm korralikku einet, ei tähenda, et me ilmtingimata nii toimima peame. Uurimused näitavad, et parim viis ainevahetuse kiirendamiseks on süüa vähe ja sageli. Mõne uurimuse kohaselt tarbivad sagedamini söövad inimesed rohkem erinevaid toiduaineid ning seetõttu on neil ka tõenäosus rahuldada oma päevane toitainete vajadus suurem kui neil, kes söövad harvem.

See tähendab, et puu- ja aedviljade osas tuleks jõuda soovitusliku „viis korda päevas“ tasemeni. Kuus toidukorda päevas oleks suureks toeks ka söögiisu ohjamisel – sellega kaasneks ohjeldamatu söömisohu vähenemine. Samuti hoiab iga mõne tunni tagant söömine veresuhkru ühtlasel tasemel, alandab kolesterooli taset ning vähendab südamehaigustesse haigestumise riski. Võid kindel olla, et söögikordade sagedusest on olulisem see, mida Sa noil kuuel pisikesel söögikorral sööd. Tegutse selle nimel, et söögikorrad hõlmaksid erinevaid toiduaineid, mis sisaldaksid muu hulgas lahjat valku, liitsüsivesikuid ja tervislikke rasvu. Iga toidukord peaks sisaldama vähemalt kahte toiduainete gruppi.

Tarkade valikute hulka kuuluvad täisteratooted, puu- ja aedviljad, kalafilee ja linnuliha, madala rasvasisaldusega piimatooted ja küllastumata rasvad. Lisaks veresuhkru taseme stabiliseerimisele saab sel moel vältida ka raskeid haiguseid. Kui täidad kõhtu nende toiduainetega, on üsna vähetõenäoline, et sirutad toidukordade vahel käe töödeldud, kõrge suhkru-, kalori või rasvasisaldusega toitude järele. Üks tõhus menüü võiks välja näha nii: hommikul naudi tasakaalustatud hommikueinet, mõne tunni pärast söö üks keskhommikune suupiste. Lõuna ajal kostita end supi ja võileiva või rukkiburgeri ja salatiga. Paras aeg pealelõunaseks suupisteks jõuab kätte kella 15- 16 paiku. Õhtusöök peaks koosnema valkudest, kasulikest süsivesikutest ja aedviljadest. Kui Sul jääb pärast õhtusööki kõht tühjaks, luba endale üks mõistlik magustoit, näiteks puuvili.

Allikas: http://www.mydailymoment.com

loe ja kommenteeri