Lilla toidu värvilised faktid 15 Aug

Lilla toit ei näe üksnes taldrikul dekoratiivne välja, vaid lilla värvitoon näitab, et toidus leidub palju kasulikke aineid, millesse tasub oma hambaid lüüa. Loodus on kaval - mida tugevama värviga on toit, seda kasulikemaid looduslikke aineid see tavaliselt sisaldab. Värvilist ja mitmekesist toitu süües tagad selle, et keha omastab kõik vajalikud ained.

Siit sulle violetsete toonide saladused.
 
Söö end nooremaks!
 
Just lilla toit sisaldab külluslikult erinevaid antioksüdantilisi flavonoide, mis aitavad vältida rakkude lõhkumist ning kaitsevad sisemiste ja välimiste vananemisilmingute eest. Lisaks kaitseb lilla vähi, südame-veresoonkonna haiguste ning dementsuse vastu. Kuid kasu saab ka nahk, sest keha vabaneb kiiremini jääkainetest ja paraneb verevarustus.
 
Punapeet ja punane sibul on külluslikud flavonoidide allikad, mis muudavad nahavärvi värskeks ning säravaks. Punapeet sisaldab ka nitraati, mis on aitab parandada sooritusvõimet treeningul.
 
Baklažaan suudab parandada heaolu hormooni seratoniini taset. Valmista maitsev kana-baklažaani vormiroog ning otsusta ise, kas see mõjub.
 
Tumedad viinamarjad sisaldavad samuti rikkalikult antotsüaniide, mis mõjuvad hästi naha tervisele. Viinamarjad aitavad kehal toota kollageeni ja elastiini, mis on nahale vajalikud, sh sisaldavad nimetatud aineid ka paljud näokreemid.
 
Ja ära unusta mustikad, meie metsade supermarju! Peotäis mustikaid annab sama koguse antioksüdante nagu viis portsjonit puuvilja ja köögivilja. Michigani ülikoolis läbi viidud uuringu järgi on neil, kes söövad palju mustikaid, vähem kõhurasva ning nad on paremini kaitstud ka südame-veresoonkonna haiguste vastu.
 
Allikas: http://kk.no
loe ja kommenteeri