Loomaliha wok ploomidega 26 Aug

loomalihaPloomid ja loomaliha võib kahtlemata ka eraldi ära süüa, aga kui nad ühele pannile kokku panna, on tulemuseks hõrgutav idamaine roog.

  • 3 spl seesamiõli
  • 6 ploomi, kivideta ja kolmeks lõigatud
  • 1 spl fariinsuhkrut
  • 500g loomaliharibasid
  • 2cm tükk ingverijuurt väga peeneks lõigutuna
  • 2 küüslauguküünt peenestatuna
  • 2 pihutäit brokkoliõisikuid
  • 2 spl hoisin-kastet
  • Serveerimiseks riisi

Kuumuta 1 spl õli wok-pannil keskmisel kuumusel. Lisa ploomid ja raputa neile suhkur. Küpseta, aegajalt segades 5 minutit või kuni ploomid on kergelt kollakad. Tõsta taldrikule. Lisa õli ja tõsta kuumust. Pane pannile pool loomalihast ja prae kiiresti 1-2 minutit või kuni pruunistuvad. Tõsta taldrikule, korda sama teise poolega loomalihast.

Lisa õli, prae wokil ingverit, küüslauku ja brokkoliõisikuid, kuid jälgi, et viimased jääksid rohelised ja kergelt krõmpsuvad.  Nüüd lisa loomaliha, ploomid ja hoisin kaste pannile, sega kõik läbi ja kuumuta kergelt koos. Maitsesta pipraga.

Serveeri koos riisiga.

loe ja kommenteeri