Luba geenidel oma menüü koostada 05 Sep

Kui kaalulangetamine läheb raskustega, võid ajada palju sellest geenide süüks, mis mõjutab meie ülekaalu rohkem kui me arvame. 

Hiljuti Rootsis Karin Bojs ja Anna Bratti poolt välja antud raamatus „Geenide kaal“ (Vikten av gener) tuleb välja, et viimased geeniuuringud, mille käigus on suudetud tuvastada paljude geenide ning haiguste vahelist seost, näitab, et ülekaal ning rasvumine on väga pärilikud.

Raamatus avaldatud soovitustel on teaduslik alus ning need baseeruvad viimastel uuringutel. Soovitused, kuidas geneetiliste eelduste alusel süüa ja treenida, sest kõik inimesed on erinevad ning üks dieet ei sobi kõikidele. Lisaks mängivad rolli ka igapäevased harjumused.

Hea võimalus on lasta teha oma geenitest lehel www.inherenthealth.com ning www.decodehealth.com, mis annavad võimaluse teada saada haiguste ning teiste geneetiliste soodumuste suurenenud riski. Kaardistades oma geenid on võimalik hilisem meditsiiniline abi saada juba vastavalt oma geneetilistele eelsoodumustele. Kui sellele raha ei raatsi aga kulutada, siis kõige lihtsam on vaadata oma lähemate sugulaste omadusi ning eeldusi. Kui näiteks vanematel on diabeet või on ülekaalulised, siis võta seda kui häirekella. Kui tundub, et üks toitumine ei mõju, proovi teist, et selgeks teha, mis sobib just sinu kehale.

Allikas: dn.se

loe ja kommenteeri