Maailma maitsvaim toit - karri Taist (1) 31 Aug

Armastad kama või kartulit hakklihakastmega? Siis ei ühti sinu maitse just paljudega maailmas, sest maailma maitsvaima toidu valimisel krooniti esimeseks Taist pärit hautis Massaman Curry. Tegemist on karritoitude kuningaga. Žürii leiab, et ka purgi-massamat kasutades tundub kööki sattunud algaja parima kokana. Tai, mis reklaamib end naeratuste maana, on oma nime igati väärt, sest maitsvaimat toitu pakkuv maa panebki naeratama.

Hindamine toimus CNNi Facebooki-küsitluse kaudu, mille eesmärgiks oli selgitada välja maailma parim toit. Kõige madalamate hinnete saajate hulgas olid popcorn, masala dosa Indiast ning paella Hispaaniast. Inglismaa uhkus karjase pirukas on auväärsel 12. kohal, samal ajal Mehhiko fajitad on 26. kohal.

Esikolmik nägi välja järgmine: kolmas koht Mehhiko šokolaad, teine Itaalia Neapolitan pitsa ning esimene Massaman Curry Taist. Neljandal kohal oli sushi ning viiendal Pekingi part, hästi tuntud roog, mida ka Eestis võib leida.

Põhjamaa roogasid maailma 50 parima toidu hulgas ei leidu, samas oli ilmne Aasiast pärit toitude võidukäik. Kas valiku põhjuseks oli valijate rahvus või ülemaailmne maitse-eelistuste muutumine, jäägu juba igaühe enda otsustada. Kodumaine värske kartul kukeseenekastmega ning vanaema valmistatud õunakook viib endiselt keele alla.

loe ja kommenteeri