Magusaisust lahti magusata 15 Jul

 

Paljud meist on ka pärast tervislikku ja korralikku söögikorda tundnud suurt magusaisu. Selleks võib olla mitmeid põhjuseid. Üks põhjus võib olla keha vajadus teatud maitse järele ning see ei anna järele enne, kui oled seda maitset tundnud.

 

Väike nipp on lisada toidusse veidi suhkrut, näiteks ananassi karrikastmesse või lisandiks veidi magusat tšillit. Võib valida ka mõne tervisliku magustoidu, millega söögikorda lõpetada. Sageli piisab väikesest tumeda šokolaadi tükist.

 

Magusaisu põhjused võivad olla seotud ka päeva varasema käitumisega. Näiteks kui ennelõunal on olnud suur veresuhkru taseme langus, on see pannud aju igatsema magusa järele ning see isu võib olla alles ka õhtusöögi ajal. Kui põhjus on selles, siis ei aita õhtul rohkem või magusa söömine, vaid vii pigem sisse rutiin. Söö regulaarselt iga paari tunni järel, nii on veresuhkru tase ühtlane kogu päeva jooksul.

 

Harjumuse jõud on ka see, mis paneb meid magusa järele igatsema. Juba lapsena pakuti meile lohutust ja rõõmu magusa näol ning see võib tunduda ahvatlev ka pika tööpäeva lõpetamiseks. Seepärast proovi mingit tervislikku maiust pärast õhtusööki, et mitte sattuda suhkrulõksu. 

Iform.se

loe ja kommenteeri