Marineeritud kurgid vodkaga (1) 22 Jul

soolakurgidÄrge nimest ära ehmuge, see pole soovitus peaparanduseks, vaid hoopis uus ja huvitav kurkide marineerimise retsept, kuhu kartlikum võib vabalt ka viina lisamata jätta.

1 kg kurke

3  tillivart koos õisikutega

3 küüslauguküünt

1 tükike mädarõigast

2-3 kirsilehte

3 mustsõstralehte

1 tammeleht

3 spl soola

2 spl suhkrut

2 tl lauaäädikat

2 spl viina

2 liitrit vett

3 tere vürtsi

½ tl koriandrit

Esmalt valmistage marinaad. Ajage vesi keema, lisage suhkur, sool, äädikas. 5 minuti pärast võtke tulelt ja lisage viin. Purgi põhja pange puhastatud mädarõikajuur, till, küüslauguküüned, lehed ja vürtsid. Kurkidel lõigake otsad ära, pange tihedalt purki ja valage marinaadiga üle. Toetage kaas purgi peale, pange vett täis potti ja pastöriseerige niimoodi 15 minutit. Pärast seda sulgege purgikaas korralikult, keerake purk „pea alaspidi“ ja jätke enne keldrisse viimist niimoodi seisma paariks päevaks.

2 päeva soolakurgid

6-7 keskmist kõva kurki

5 küüslauguküünt

Kimp tilli

Kimp peterselli

Soovi korral tükike tšillit

2- 3 spl soola

2 liitrit vett

Lahustage sool külmas vees. Maitseroheline ja tšilli lõigake väiksemaks, kuid mitte liiga peeneks, küüslauguküüned lõigake pooleks, lisage kõik soolvette. Pange otstest ära lõigatud kurgid purki, valage marinaadiga üle. See peab kurke üleni katma. Kui soolvett on vähe, lisage nii vett kui soola, kuid lahus ei tohi jääda liiga soolane. Pange purk külma. Paari päeva pärast on lihakõrvane omast käest võtta.

loe ja kommenteeri