Meelita lapsed köögivilja sööma 02 Okt

Paljud lapsed ei armasta köögivilju, kuigi need on kasulikud ning just kasvavale organismile hädavajalikud. Sellisel juhul tuleks appi võtta kõik trikid.

Kas sina eelistad porgandeid või krõmpsuvalt maitsvaid porganeid? Laps eelistab tavalisele spinatile arvatavasti Super X-Action spinatit.

Katsed on näidanud, et sageli piisab üksnes pakendil nimetuse vahetamisest. Tehti katse, mille eesmärk oli selgitada välja, kui palju porganeid söövad lapsed alg- ja põhikoolis 3 päeva jooksul. Esimesel päeval pakuti tavalisi porganeid, teisel päeva pakuti „X-Ray Vision Carrots“ porgandeid. Teisel päeval kasvas porgandite söömine seetõttu poole võrra - 32 protsendilt 66 protsendile.

Teises uuringus võrreldi köögiviljade tarbimist kahe kuu jooksul kahes erinevas koolis. Teisel kuul vahetati ühes koolis köögiviljade nime, kuid mitte teises koolis. Koolis, kus köögiviljadele anti ahvatlev nimi, suurenes nende tarbimine 99 protsendi võrra.

Nimetustega mängimine ei kehti üksnes laste puhul. Ka täiskasvanud on sama kergesti manipuleeritavad. Toit saab tavaliselt kõrgema hinde, kui pakendil on „grillkana“ asemel kirjas „hõrk grillitud kana“.

Allikas: http://tt.se

loe ja kommenteeri