Mesine pardirind (1) 02 Dets

partMõnusat maiustamist enne pühi – soja, mesi ja pardifilee.

Pardi rinnafileed  600g
Sojakaste – 3-4 spl
Mesi – 2 tl
Punanst pipart, soola – maitse järgi
Kaneel (jahvatatud) – 1 näputäis
Porgand – 600g
Sellerivarred – 3 tk.
Sidrunimahl – 2 spl
Taimeõli (praadimiseks) – 3 spl
Köögiviljapuljongit – 125 ml
Koriander värske- 2 oksa

100g= 104 kcal

Pardirind lõigata risti õhukesteks viiludeks.

Sojakaste segada mee ja punase pipraga. Kallata liha  peale ja lasta seista 15 minutit. Kooritud porgandid lõigata diagonaalselt õhukesteks viiludeks, seejärel veel pikuti pooleks. Seller puhastada ja lõikuda õhukesteks viiludeks.

Kuumutada wokpannil 2 spl. võid ja pruunistada pidevalt segades köögiviljad, kuni on poolpehmed. Maitsestada soola, punase pipra, sidrunimahlaga. Tõsta köögiviljad pannilt  ja panna sooja koha.

Praadida pardirind portsjonite kaupa kuumas õlis kõrgel kuumusel. Lisada köögiviljad, puljong ja lasta kõik keema. Maitsestada ülejäänud sojamarinaadiga, serveerimisel  puistata peale koriandrilehti.

loe ja kommenteeri