Mõnusalt kohev rabarberikook 22 Mai

RETSEPT Nüüd on neid kõikjal - rabarbereid. Igal meist on ilmselt oma eelistused, kuidas seda erilist kevademärki toidulauale tuua. See siin on meie poolne pakkumine.  Koogi teeb eriliseks kardemon. 

  • 1 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 1-2 tl jahvatatud kardemoni
  • 3,5 dl koore ja piima segu või ka pelgalt piima
  • 6 dl nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid või margariini
  • soovitud kogus (näiteks 1 liiter) rabarbereid (kuid võib teha ka vaarikatega, ning sügise poole õuntega)
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta muna ja suhkur heledaks vahuks. Vala hulka piim ja puista vahele ka kardemoni ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Kõige lõpuks sega taignasse sulatatud või. Nüüd vala kogu segu ümarasse lahtivõetavasse vormi ja puista rabarberid peale. Küpseta umbes pool tundi. Serveeri soovi korral soojalt, näiteks vaniljekastme või koorejäätisega. Kuid eriti mõnus ja mahlane on kook nö järgmisel hommikul kohvi kõrvale.
 
loe ja kommenteeri