Moodsaim jook on roheline mahl 30 Jul

Roheline mahl ja roheline smuuti on viimase aja trendid. Kui sa ei söö iga päev piisavalt köögivilju, siis proovi neid joogina tarbida.

Ka poodi ning mahlabaaridesse on neid jooke erinevate versioonidena jõudnud. Kui tahad neid kodus valmistada, vajad mahlapressi, kuid alustuseks piisab ka saumikserist. Saumikseriga tehtud mahlal on paksem konsistents.
 
Rohelist smuutit tarbides saab keha palju kasulikke vitamiine, mineraale, antioksüdante ja kasvuaineid, mis muudavad immuunsüsteemi tugevaks, kaitsevad haiguste eest ning aeglustavad vananemist
 
Algajal on soovitav teha mahl 70 protsendi ulatuses puuviljadest ja marjadest ning lisada ülejäänud kolmandiku ulatuses köögivilju, et alguses ei tunduks mahl ebameeldiv ja liiga harjumatu. Seejärel saab järk-järgult juba köögiviljade hulka suurendada ning samas puuviljade hulka vähendada.
 
Heaks kombinatsiooniks on näiteks spinat, mango, sidrun või õun, seller ja granadill. Külmutatud brokoli maasikate ja apelsiniga moodustab koos värske joogi, mida võib veega lahjendada. Proovi ise erinevaid kombinatsioone ja leia oma lemmik.
 
loe ja kommenteeri