Naiste magusaisu põhjustavad geenid 19 Dets

Kanada teadlased on selgitanud välja, miks naised armastavad maiustusi ja jäätist, kirjutab Daily mail. Põhjuseks, miks naised armastavad suhkrut sisaldavaid toiduaineid rohkem kui mehed, on geenid. See tähendab, et naised ei suuda tihti ise kontrollida oma ebatervislikke valikuid, mis omakorda selgitab osaliselt naiste ülekaalulisust. Lisaks geneetilisele soodumusele mõjutab magusaisu ka keskkond.

Montreali McGilli Üikooli teadlased tegid katse 150  nelja-aastase lapsega, kelle emad kannatasid depressiooni all ning neil oli raske oma lapsega kontakti leida. Lastele pakuti toiduks vahepala, mille puhul anti valida tervisliku ja ebatervislikuma vahel. Emad täitsid küsimustiku lapse toitumisharjumuste kohta.

 

Teadlased leidsid ühe geenitüübi, mis reguleerib meie dopamiini taset, mis omakorda reguleerib inimese reaktsiooni heale toidule. Doktor  Patricia Silveira andmetel juhib geen seda, kui palju „lohutustoitu“ ehk maitsvat ja suhkrurikast toitu, kus on palju kaloreid, laps oma toiduks eelistab.

 

See efekt oli eriti ilmne tüdrukutel, kellel oli selleks geneetiline eeldus, mille tõttu dopamiini tase oli madal. Tüdrukute „lohutustoidu“ valik nelja-aastasena ennustas, milline oli nende kehakaal kuuendaks eluaastaks.

loe ja kommenteeri