Nuusutamisega saledaks 03 Dets

Foto: www.fotoakuten.se

Foto: www.fotoakuten.se

Uus salenemismeetod seisneb selles, et toidu söömise asemel kustutatakse nälga selle nuusutamisega. Nuusutamisega vabanevad hormoonid, mis manipuleerivad söögiisu ning vähendavad mõnutunnet, mis tavaliselt kaasneb näiteks šokolaadi söömisega.

„80 protsenti sellest, mida me maitseme, moodustab tegelikult lõhn,“ ütleb molekulaarbioloog Christopher Adams. Adams asutas ravimifirma Compellis Pharmaceuticals, mis toodab haistmismeele talitlust ajutiselt katkestavat ninapihust.

Palju meetodeid

Turul on juba mitmeid erinevaid tootjaid ning tundub, et ameeriklased on nende toodete innukad kasutajad. Üks kuur näeb sisuliselt välja nii, et randme ümber kantakse väikeseid, erinevaid lõhnu sisaldavaid pakendeid. Toodetud on ka aromaatsete lõhnadega täidetud pliiatseid, mida on lihtne välja võtta, kui isu tuleb.

Tõestamata

Tootjad on veendunud, et toidu lõhna tundmine ja maitsmine on peamised põhjused, miks inimestel on pärast sööki täiskõhutunne. „Pikka aega on õhus olnud teooria, et inimene ei tunne end erinevaid toidulõhnu nuusutades ühtviisi näljasena. Kuid ses osas on veel suur töö ees,“ kõneleb USA Pennsylvania ülikooli haistmis- ja maitsmiskeskuse juhataja dr Richard L. Doty.

Võttis maha 13 kilo

Wendy Bassett on üks neist, kes on salenduskuuride uudistoodet proovinud. Ta väidab, et on veebruarist saadik, mil ta oma kuuri alustas, maha võtnud 13 kilo. „Iga kord, kui olin mõne söögikoha lähedal, pidin ilmtingimata midagi sööma. Nüüd enam mitte,“ ütleb ta.

Allikas: http://www.vg.no/

loe ja kommenteeri