Pakorad 03 Mär

Väheke India  maitset meie ikka veel kestvatesse külmadesse ilmadesse.

* 90 g kikerherne jahu
     * 0,8 g jahvatatud koriandrit
     * 6 g soola
     * 1 g jahvatatud kollajuurt e. kurkumit
     * 1 g tšillipulbrit
     * 1 g garam masalat
     * 2 küünt küüslauku, purustatud
     * 180 ml vett
     * 945 ml õli praadimiseks
     * 0,5 pead lillkapsa õisikuid või porgandeid või paprikaid
     * 2 sibulat, lõigatud rõngasteks


    1. Sõelu kikerherne jahu kaussi. Sega koriander, sool, kurkum, tšillipulber, garam masala ja küüslauk.
    2. Tasapisi vala vett  jahusegule ja sega, et  moodustuks  paks, ühtlane  taigen.
    3. Kuumuta keskmisel  kuumusel  paksupõhjalises keedupotis  õli kuni  190 ° C.
    4. Kasta  lillkapsas (või ükskõik millised tükeldatud köögiviljad)  ja sibul taignasse ja prae neid väikestes kogustes kuldpruuniks, umbes 4-5 minutit. Nõruta paberrätikul enne serveerimist.

 

Serveeri koos tšilli, piparmündi-jogurti kastme või magus-hapu kastmega. Proovi ka  muid köögivilju, nagubataat, brokkoli ja spargel.

 

loe ja kommenteeri