Peenikese piha restoranireeglid 14 Mär

Ei ole midagi raskemat kui püsida sale, kui su tervis ja heaolu on erinevate kiirtoidu-kokkade ja köögitööliste kätes. Neile lähevad korda sinu maitsemeeled, kuid mitte su tervis. Mis aga ei tähenda sugugi seda, nagu peaksid saleduse säilitamise nimel olema „kulinaarne müürilill“. Järgnevalt mõned nipid, kuidas süüa tervislikult isegi siis, kui toitu valmistab võhivõõras inimene.

Loobuge leiva- ja saiatoodetest
Teadusajakirjas Physiology & Behavior (e.k. füsioloogia ja käitumine) avaldatud uurimuse kohaselt saavad inimesed, kes söövad valgurikast eelrooga, pearoast keskmiselt 16 protsenti vähem kaloreid kui need, kes tühjendavad enne pearooga leivakorvi. Saatke saiakesed edasi ning tellige parem üks krevetikokteil.

Hoiduge alkoholist
Kuna inimese keha tunnetab alkoholi mürgina, põletab ta alkoholist saadud kalorid esimesena - see tähendab, et tõenäoliselt ladestuvad alkoholi kõrvale söödud toidust saadud kalorid kehas rasvana. Ka kipuvad inimesed alkoholi mõju all kiiresti sööma. Hollandis läbiviidud uurimuse raames palusid teadlased inimestel eelroaks valida alkoholi, toidu, vee või mitte millegi vahel. Need, kes valisid alkoholi, sõid keskmiselt 192 lisakalorit.

Vältige „eineid“
Niipea, kui olete pearoa osas otsuse teinud, küsitakse Teilt igas kiirtoidurestoranis mõningate variatsioonidega järgmist küsimust: „Kas Te sooviksite seda komplekteinena?“ Pakkumine on mõistagi ahvatlev - kes ütleks ära soodsast tehingust? Kuid, kui järele mõelda, siis maksate veidi rohkem raha palju rohkema hulga kalorite eest - see on sama hea, kui maksta prügiveo firmale veidi peale, et need Teie koju prügi tooksid! Inimesed, kes lähevad pakkumise õnge, maksavad keskmiselt 17 protsenti rohkem raha ning saavad keskmiselt 55 protsenti rohkem kaloreid. Uskuge, Te ei taha neid!

Keskenduge põhjale
Mis eristab õhukest pitsat paksust pitsast? See ei ole pepperoni ega juust. See on põhi. Kolm paksupõhjalist katteta pitsalõiku annavad keskelt läbi 1002 kalorit. Samal ajal, kui kolm õhukese põhjaga lõiku annavad keskmiselt 420 kalorit vähem. Ja seda sõrmegi liigutamata - või pitsast loobumata!

Lisandid lisanditega
Paljudes restoranides võib toitumise seisukohast parimad tehingud leida menüü lisandite lehelt. Mustad oad ja riis, küpsetatud aedviljad ja aedviljade segud on parimatest pakkumistest vaid mõned. Nii mõnigi kord võib paar lisandit põhjustada poole vähem kahju kui üks pearoog.

Allikas: http://www.menshealth.com/

loe ja kommenteeri