Põhjamaise toiduga kaalust alla 21 Dets

Soovid kaalu langetada? Sellisel juhul tasub eelistada meie enda põhjamaist toitu, sest see on nii maitsev kui ka kasulik. Põhjamaade dieet koosneb toidust, mida meie esivanemad on söönud aastasadu, s.o toitainetest, mida on võimalik kasvatada ja toota meie enda laiuskraadil kasvatatud viljadest.

See toit aitab langetada kolesteroolitaset, vererõhku ning ka kehakaalu. Lisaks on ka veresuhkru tase ühtlasem, räägib Uppsala ülikooli doktorant Viola Adamsson, kes on uurinud Põhjaamade toitu ning selle tervisemõjusi.

Uuringusse "Nordiet" ehk „Põhjadieet“ kuulus 88 inimest, kes kuue nädala jooksul tarbisid toitu, mis baseerus rasvasel kalal, kaerahelvestel, kodumaistel puuviljadel ja marjadel ning täisteratoodetel. Selle aja
jooksul võtsid nad keskmiselt alla kolm kilo. Tegemist ei olnud kaalu-uuringuga, vaid kaal langes katse kõrvalmõjuna. Eesmärk oli uurida hoopis toidu mõju vererasvadele.

Uuringus osalejate menüü:

• Hommikusöök

Kaerakliipuder linaseemnetega, piima ja pohla- või mustikamoosiga. Täisteraleib võiga, katteks heeringas või makrell. Õun, pirn või ploomid.

• Lõuna

Ahjus küpsetatud lõhe ja punapeedi-teraviljaseemnete puder, oasalat kastmega. Täisteraleib võiga. Õun, pirn või ploomid.

• Õhtusöök

Aedviljapada pruunide ubade, kartulipudru ja keedetud porgandiga. Peakapsasalat kastmega. Täisteraleib võiga. Õun, pirn või ploomid.

• Joogid

Piim, vesi, tee või filtrikohv

• Vahepala 1

11 mandlit

• Vahepala 2

Kolm kaerahelbekuivikut mustikamoosiga

Uuringus kasutatud toidud:

Rapsiõli, täisteraleib, teravili ja kaerahelbed, õun, pirn, ploomid, pohlad, mustikad, piim, hapupiim, peakapsas, punane kapsas, kartul, kaalikas, punapeet, porgand, lõhe, heeringas, makrell, metsloomaliha, lambaliha, sealiha, loomaliha, kanaliha, munad.

Allikas: http://expressen.se

loe ja kommenteeri