Puljongikuubiku asemel valmista ise puljong 05 Dets

Paljudes peredes on kombeks toidu maitset puljongikuubiku abil parandada, viimast soovitavad ka mitmed retseptid. Kuidas selline komme niivõrd tavaliseks on muutunud? Kuidas meie esivanemad küll ilma hakkama said?

Osad retseptid on pärit kompaniidelt, kes tegutsevad toiduainetööstuses, tootes ise ka puljongikuubikuid. Seepärast on igati loomulik, et nad reklaamivad retsepte, mis nende endi tooteid sisaldavad. Kuid ka koduse toidu valmistamisel haarab üha enam inimesi nende väikeste kuubikute järele, mis on e-ainetest pungil. Sellest maitsetugevdajast on saanud paljude köökide päästja ning vahel tundub inimestele, et ilma toitu maitsvaks ei saagi.

Tegelikult on see harjumuse asi. Tavalised looduslikud maitsetaimed teevad toidu palju maitsvamaks, jättes puljongikuubiku näiteks puhtalt testimise eesmärgil lisamata, saab veenduda, et nii tuleb maitsetaimede ja puhaste toiduainete maitse veelgi paremini esile. Kui puljongit on toidus siiski vaja, tasub eelistada lihakonte, kalaluid ja kõhuääri ning kanakoibi ja värskeid köögivilju, et nende baasil ise maitsev, e-ainete vaba puljong keeta.

Kui retseptis on lisaks maitseainetele ka puljongikuubik, siis jäta viimane pigem lisamata ning lisa selle asemel tavapärasest rohkem maitseaineid: veidi soola, veiniäädikat ja suhkrut, mis muidu niikuinii kuubiku konsistentsi kuuluvad.

Allikas: http://Svd.se

loe ja kommenteeri