Retseptid ja koostisained 13 Nov

puderKui asud retsepti järgi toitu valmistama ning korraga avastad, et mingi koostisaine on puudu, ei tähenda see, et peaksid selle toidu valmistamisest kohe loobuma või samme toidupoodi seadma. Paljusid koostisaineid annab edukalt millegi muuga asendada, ilma et toidu peamine maitse või koostis sellest muutuks. Teades, kuidas erinevaid koostisosi asendada, on võimalik ära hoida nii pettumust kui ka hoida kokku aega. Lisaks on võimalik koostisained vahetades muuta retsepti tervislikumaks või asendada soovimatu ained.

Koostisainete ülesanne
Suhkur, jahu, munad, küpsetuspulber, sool on sageli vajalikud, et retsept õnnestuks, sest need on võtmeained.

Võimalik asendada
Vürtsid on lihtsaim asendatav koostisosa, ning tavaliselt muutub nende asendades vaid maitse, mitte retsepti koostis.

Hoiatused
Mõnede koostisosade asendus võib muuta valmistatava toidu tekstuuri, niiskusesisaldust või kaalu. Mõõda kõik koostisained täpselt, et vähendada asendatava toote võimalikku mõju lõpptootele.

Kasu
Kui vahetad terved munad vaid munavalge vastu, rasvase piima vähem rasvasema vastu, suhkru meega, või paned vähem rasva, vähendad toidu kalorsust.

Kogused
Säilita mõnd toiduainet teisega asendades sama kogus. Näiteks kui retseptis on kirjas 1 tl suhkrut, siis seda meega asendades kasuta ka 1 tl mett.

Allikas: ehow.com

loe ja kommenteeri