Sale munadepühade toit (1) 21 Mär

Peagi on taas munadepühad käes. Ootamas on ahvatlev pühadelaud ning kommimüüjad juubeldavad. Kuidas on aga võimalik munadepühi tähistades ühtlasi ka kaalu hoida? Kõik sõltub kogustest ning valitud toidust.

Munadepühade laud on tavaliselt päris tervislik. Muna iseenesest on tervislik vitamiinidest pungil toiduaine, mida on erandjuhtudel lubatud päevas süüa isegi kuni kolm tükki. Sageli on laual ka kala, olgu selleks siis lõhe-forell või heeringas. Need on kõik head valikud, sest sisaldavad tervislikku Omega-3 rasvhapet.

Lisa lauale palju rohelist salatit, millele täienduseks juurde näiteks granaatõuna ning erinevaid seemneid ja pähkleid. Nii saad vajalikke vitamiine ja mineraale, mis varakevadel marjaks ära kuluvad.

Pasha on iseenesest tervislik. Kui valmistad selle ise, siis pane lihtsalt vähem suhkrut ning otsi retsept, mis ei sisalda palju koort ja võid, kuigi vahel lisatakse pashasse ka neid.

Toitu valides mõtle, kas sööd seda seepärast, et see kuulub munadepühade toidulauale või sellepärast, et see sulle lihtsalt maitseb. Kõige halvem valik on süüa midagi, mis sulle ei meeldi, pelgast harjumusest või traditsioonist. Ehk tasub selle asemel tõsta taldrikule toitu, mida tõesti naudid.

Allikas: http://aftonbladet.se

loe ja kommenteeri