Sügismasenduse vastu shokolaadi ja peoga 30 Okt

Haara shokolaadikarp kaasa ning mine sõbrale külla! See on hea nipp, mida sügispimeduse käes vaeveldes tasub meenutada, kirjutab tt.se.

Kui päikest jääb vähemaks ning sügisõhtud muutuvad pimedamaks, tunnevad paljud meeleolu langust. Meie enesetundele jaoks on valgus oluline. Üha lühemad päevad saadavad ajule signaali, et aeg on kiirust maha võtta. Suureneb unehormooni melatoniini tase. Paljude jaoks võib vähenenud päevavalguse hulk tähendada depressiooni, teistel on lihtsalt meeleolulangus või jõuetus, kolmandad kannatavad unehäirete all. Tavalised on ka muutused toitumisharjumustes. Talvel süüakse rohkem magusat, komme ja shokolaadi.

Sügismasenduse vastu mõjub hästi päikeseline puhkus soojemas kliimas või suusapuhkus, mis on nii aktiivne kui ka efektiivne viis patareide laadimiseks. Kodus olles on soovituslik teha jalutuskäike päevasel ajal, kui päike on veel kõrgel. Lisaks mõjub igasugune liikumine hästi meelelolulanguste vastu. Abiks on ka D-vitamiin, mida leidub rasvases kalas, ning sotsiaalne suhtlus. Kutsu külla sõpru või haara kaasa shokolaadikarp ning külasta neid ise.

Allikas: http://tt.se

loe ja kommenteeri