Snäksid, mis ei tee sind paksuks 21 Mai

PopkornJäätis, küpsetised, kartulikrõpsud, šokolaad on rasvarikas toit, mis ahvatleb enam, kui premeerime end millegi eest toiduga, või soovime kiiresti midagi head, kirjutab aftonbladet.se.

Nimetatud toit annab aga palju „tühje kaloreid“, põhjustades hoopis hilisemaid probleeme. Sellistele snäksidele on olemas ka kasulikumaid alternatiive, mis mõjuvad hästi nii kehale kui ka hingele.

  • Puuviljasalat kohupiimaga – puuviljad vähendavad magusaisu, andes samal ajal vitamiine, mineraale ja kiudaineid. Kui võtad lihtsalt puuvilja, on soovitav see väiksemateks tükkideks lõigata, nii on tunne, et sööd rohkem ning näksimise vajadus kaob.
  • Naturaalse jogurtiga dipikaste ja aedviljad – osta pakk dipikastme pulbrit ning sega see naturaalse jogurtiga. Värsked aedviljad naturaalsest jogurtist dipikastmega on palju kasulikumad kui kartulikrõpsud.
  • Pähklid on kasulikud, sisaldavad küll palju kaloreid, kuid ka kasulikke rasvhappeid. Ära söö ära tervet kotitäit, piisab peotäiest pähklitest.
  • Röstitud soolased sojaoad – sisaldavad vähem kaloreid kui pähklid, lisaks kasulikku valku, mis täidab hästi kõhtu, vähendades nii näksimise vajadust.
  • Popkorn – kasulikum kui kartulikrõpsud, kuid mõtle söödavale kogusele. Suur kotitäis popkorni on sama kui süüa kolm võileiba.
  • Jäätise asemel – naturaalsest jogurtist smuuti puuviljadega. Purusta puuviljad saumikseris koos meeldivate puuviljadega ning tervislik ja maitsev vahepala, mis täidab hästi ka kõhtu, on garanteeritud.
loe ja kommenteeri