Šokolaad aitab kaalu hoida 21 Nov

Lohutus kõikidele šokohoolikutele: kui oled regulaarne šokolaadisööja, leidub su kehas tõenäoliselt vähem rasva kui neil, kes šokolaadi ei söö. Sellisele järeldusele jõudis hiljutine Hispaanias tehtud uuring.

 

 

Teadlased uurisid 9 Euroopa maal 1500 12-17-aastase noore toitumisharjumusi. Tulemus näitas, et neil, kes sõid regulaarselt šokolaadi, oli kehas vähem rasva. Vähem oli neil just kõhurasva, sõltumata sellest, kas nad olid aktiivse eluviisiga või mitte.

 

Sama tulemuseni jõuti ka Kalifornias tehtud uuringus. Regulaarsetel šokolaadisööjatel on vähem keharasva.

 

Üks põhjus, miks nii on, võib olla see, et šokolaad sisaldab rohkem kaloreid kui paljud teised toiduained ning kiirendab ainevahetust ja paneb keha tööle, võideldes nii rohkem rasva ladestumise vastu.

 

Teised uuringud on näidanud, et šokolaad mõjub hästi vereringele, vererõhule ning südametervisele. Neil, kes söövad iga päev šokolaadi, on väiksem südamehaigustesse jäämise risk. Selle selgituseks on kakao-oas olevad flavonoidid, mis avaldavad positiivset mõju tervisele, toimides antioksüdandina ning aidates kaitsta keha vabade radikaalide eest, mis teatavasti keharakke kahjustavad.

 

Mida suurem kakaosisaldus, seda rohkem flavonoide ning kasu tervisele. Seepärast söö šokolaadi, mille kakaosisaldus on vähemalt 60 protsenti.

 

loe ja kommenteeri