Spinatipasta, nagu oleks heinalt tulnud 03 Jun

pasta spinatiga2Spinatipasta tegemine on üsna sama kui tavalise pasta tegemine. Tulemuseks on lõbusad kirgasrohelised spagetid, mis näevad välja, nagu te oleks just heinalt tulnud ja kimbu rohtu kaasa võtnud. Kena kevadine amps.

1,5 kl jahu (parem on durum-jahu)

2 suurt muna

Spinatipasta – nagu oleks heinalt tulnud

150 g külmutatud või värsket spinatit

Natuke oliivõli või vett, kui tainas tuleb liiga kuiv

Keeda spinat pehmeks, kurna kuivaks ja jahuta. Pigista spinatist välja nii palju vett kui võimalik. Haki spinat väga peeneks. Proovi spinatist käte vahel teha pallike – see peaks tulema  umbes kanamuna suurune.

Kalla jahu lauale või kaussi ja tee kuhja keskele auk, mis on piisavalt suur, et mahutada nii mune kui spinatit. Löö munad jahu keskele, seejärel pudista sisse spinat. Kahvli abiga sega munad ja spinat omavahel, seejärel sega see kõik jahuga. (Seda kõike võib ka köögikombaini abiga kokku segada.) Kui segu kleepub liiga palju käte külge, lisa jahu ja sõtku korralikult läbi. Kui tainas on, vastupidi, liiga kuiv, lisa oliivõli või vett.

Sõtku taignapalli käte vahel 8-10 minutit. Seejärel jaota tainas väiksemateks pallideks ja aja läbi pastamasina plaatideks ja seejärel spagettideks või tagliatelledeks. Kui pastamasinat ei ole, rulli tagnarulli abiga 3-5 mm paksused plaadid ja lõika terava noaga kitsad ribad.

Kuivata natuke aega spagette õhu käes (spetsiaalsel pastakuivatusrestil või lihtsalt tooli seljatoel) ning keeda rohkes soolaga maitsestatud vees 5-7 minutit.

Serveeri millegi värvikirevaga – tomatid, kollane paprika, tumerohelised rukola-lehed.

Kui pastat tuli korraga liiga palju, võib osa panna suletuna kilekotti paariks päevaks külmkappi järgmisi sööjaid ootama.

loe ja kommenteeri