Suitsukala supp ehk üks teistmoodi toit 03 Jun

RETSEPT: Suitskala supi sisse panna pole just tavaline. Kuid proovida tasub. Eriti kui maitsetega mängimine on meelepärane tegevus ning meel on uuele avatud. 

  • 250 g kartuli-sibula segu (võib ka sügavkülmutatud)
  • 1 pk meelepäraseid külmutatud köögivilju
  • 8 tk musta pipart teradena
  • 1 suurem loorberileht
  • 2 kalamaitselist puljongikuubikut või vastavalt (liitri jagu) ise tehtud leent
  • 1 liiter vett (ise tehtud puljongi puhul pole vaja)
  • 200 g valget kala maitse järgi (näiteks: külmutatud mintai vmt)
  • 50 g kooritud krevette
  • 40 g külmsuitsulõhe või forelli ribadena
  • serveerimiseks tilli või murulauku 

Lase vesi keema, lisa puljongikuubik, loorberileht ja pipraterad. Lase pisut keeda. Seejärel lisa köögiviljad-kartulid ning anna paar minutit rahus podiseda. Hetke pärast lisa kalatükid ja lase uuesti keema tõusta. Kõige lõpuks lisa supile krevetid (ära keeda!) ja tükeldatud suitsukala. Lase pisut tõmmata ja puista supp üle värske tilliga. Serveeri rukkileiva ja lahjema toorjuustuga, kui soovi.

Energia/portsjon: 200 kcal
loe ja kommenteeri