Teeme ise määrdejuustu 28 Okt

määrdejuustSelleks, et teha ise määrdejuustu, ei pea kodus olema piimatööstus. Piisab kohvikoorest ja petipiimast, ausõna.

950 ml kohvikoort

235 ml vahukoort

2 spl petti

Soola, ürte, maitseaineid

100g=163 kcal

Kuumuta koor 32 kraadini ja lisa seejärel paar lusikatäit petti. Pane segu mõnda hapet kannatavasse anumasse – klaaskaussi, plastiknõusse vms, mida saab kaanega sulgeda. Kauss tuleb jätta ööpäevaks sooja kohta seisma , temperatuuri hoidmiseks võib ümber kausi mässida froteest saunarätiku vms.

24 tunni möödudes peaks segu kausis olema paks ja kallutades mitte liikuma. Kui segu ei ole veel paksenenud, siis võib lasta veel 6-12 tundi seista. Siis võta kas mitmekordselt kokkukeeratud marli või muu paksem riie kurnamiseks, aseta see sõelale , mille all on kogumiskauss ja kalla paks segu sõelale. Lase veerand tundi nõrguda, siis laota ka segu pinnale riidetükk, pane koos sõelaga mõnda sügavamasse anumasse, mida saab kaanega katta, ja jäta 12-14 tunniks külmkappi nõrguma.

Nüüd on aeg määrdejuustu maitsestada – soolaga, ürtidega vms. Pärast maitsestamist vormi juusthakatis ümaramaks, keera tagasi riidesse, sõelale ja uuesti külmikusse. Pärast poolteist kuni kaks ööpäeva seismist ongi juust määrimiseks valmis. Kui hoida seda külmkapis kaanega karbis, kõlbab isetehtud määrdejuustu sihipäraselt tarvitada 2 nädala jooksul. Aga tõenäoliselt saab see Teil varem otsa!

loe ja kommenteeri