Toit, mis teeb terveks, rahulikuks ja targaks (2) 04 Mai

Foto: Internet

Foto: Internet

Söö banaani ja ananassi
Hommikul üles tõustes võta banaan või viil ananassi, sest need sisaldavad trüptofaani, mis suurendab õnnehormooni serotoniini tootmist. See omakorda teeb su stressi suhtes vähem vastuvõtlikuks.

Söö vähe ja sageli
Söö regulaarselt! Oled ilmselt varemgi korduvalt kuulnud, et regulaarne toitumine hoiab veresuhkru ühtlasel tasemel. Kui veresuhkur kõigub, tekib nii väsimus kui ka stress. Söö soovitavalt 5-6 korda päevas.

Joo rohelist teed
Kohv ning teised kofeiini sisaldavad joogid käivitavad stressihormooni kortisol. Vali selle asemel roheline tee, mis on täis antioksüdante, mis kaitsevad rakke.

Vali aeglased süsivesikud
Aeglased süsivesikud, nagu ka regulaarne söömine, aitavad vältida veresuhkru üles-alla kõikumist. Ebaühtlane veresuhkru tase ei mõju organismile hästi. Seepärast on soovitav tarbida rohkem täisteraprodukte, ubasid, puu- ja aedvilju.

Lisa maitsetaimi
Värsked maitsetaimed ei tee mitte ainult toitu maitsvamaks, vaid mõjuvad kehale ka kui ravim. Eriti sidrunmeliss, piparmünt ja till, mis avaldavad rahustavat mõju.

Rasvane kala tagab hea tuju
Rasvases kalas leiduv Omega 3 mõjutab aju ja meelelolu. Uuringud näitavad, et Omega 3 rasvhappeid sisaldavate ainete söömine suurendab õnnehormooni serotoniini tootmist, mis vähendab ka kurbust ning mõjub rahustavalt.

Pähklid teevad õnnelikuks
Jäta pärastlõunane kohv ja kook vahele, võta selle asemel peotäis pähkleid. Pähklid annavad hoo sisse õnnehormooni tootmisele, teevad meid rahulikuks ning panevad stressivabalt tundma.

Tasakaal puuviljade ja marjade abil
Stress põletab C-vitamiini. Kui tunned end stressis, söö ohtralt tsitruselisi, kiivit ja mustsõstraid, sest need sisaldavad rikkalikult C-vitamiini.

Seemned
Seemned sisaldavad hulgaliselt seleeni, mis toetab aju ja meeleolu. Lisa seemneid salatitesse, jogurtisse, leivataignasse või putru.

loe ja kommenteeri