Toitained, mida kõik mehed vajavad 13 Mär

Juuste väljalangemise vähendamine, viljakuse suurendamine või eesnäärmevähi riski maandamine. Siin on seitse toitainet, mida kõik mehed vajavad, et püsida terved ning atraktiivsed.

 

Seleen
 
Seleen on tugev antioksüdant, mis aitab takistada ja vähendada juuste väljalangemist. Uuringud on näidanud, et seleen suurendab sperma kvaliteeti ning seemnerakkude liikuvust, parandades nõnda fertiilsust. Lisaks vähendab see mineraal kolesterooli taset veres, ennetab trombide teket ning parandab meeleolu.
 
Seleeni leidub rikkalikult kalas ja mereandides.
 
B-vitamiin
 
B-vitamiin on tähtis hea üleüldise enesetunde saavutamiseks, kuid see aitab vähendada ka depressiooni, toetab tugevat närvisüsteemi ning annab juurde energiat. B9 vitamiin aitab ühtlasi sperma kvaliteeti parandada.
 
B-vitamiini leidub rohelistes köögiviljades, kaunviljades ning teraviljades.
 
Tsink
 
Tsink mängib mehe seksuaaltervise juures väga olulist rolli. Mineraal aitab säilitada kehas tervislikku testosterooni taset ning parandab seksuaalset võimekust.
 
Üks parimaid tsingi allikaid on merekarbid, kuid seda leidub ka kõrvitsaseemnetes, lihas ning teistes mereandides.
 
Omega-3 rasvhapped
 
Omega-3 rasvhape on üheks mitmekülgsemaks toitaineks, mis aitab lahendada mitmeid tuntud terviseprobleeme. Näiteks langetab see „halva“ kolesterooli taset ning vähendab südamehaiguste riski, eesnäärmevähki ja depressiooni.
 
Omega-3 rasvhapete parimaks allikaks on rasvane kala nagu lõhe, makrell ja sardiinid.
 
D-vitamiin
 
Lisaks sellele, et D-vitamiini on kasulik luustikule, aitab see ennetada ka psüühilisi probleeme ning südamehaigusi. Harvardis tehtud uuringu kohaselt võib D-vitamiini kõrge sisaldus organismis vähendada riski surra eesnäärmevähki.
 
D-vitamiini leidub rasvases kalas ja munakollases.
 
Lükopeen
 
Lükopeen, mis on üks karatenoide ning annab näiteks tomatile tema punase värvuse, aitab vähendada vähiriski, kolesterooli taset ning südame-veresoonkonna haiguste riski, mis on üks tavalisemaid meeste surmapõhjuseid.
 
Teadlased on jõudnud selguseni, et mehed, kes söövad sageli ja suures koguses lükopeeni sisaldavat toitu, vähendavad tunduvalt riski haigestuda eesnäärmevähki. Põhjus: lükopeen suudab vähendada eesnäärmevähi rakkude kasvu.
 
Magneesium
 
Terved jalad, hea energiatase ning lihaste liikuvus saavutatakse kõik tänu magneesiumile. Magneesium aitab vähendada ka jämesoolevähki haigestumise riski.
 
Magneesiumit leidub pähklites, seemnetes ja lehtköögiviljades.
 
 
loe ja kommenteeri