Tüdrukud puuvilja ei armasta 06 Aug

UURIMUS: Hiljuti Inglismaal läbi viidud uurimus näitab, et vaid iga kolmeteistkümnes tüdruk vanuses 11-18 sööb piisavalt puuvilja. Nüüd hoitavad teadlased, et vitamiinipuudus võib põhjustada tänastele noortele tõsiseid terviseprobleeme tulevikus.

Et puuvili on tervislik ja vajalik, on rääkinud nii õpetajad, vanemad kui arstid, kuid tundub, et sel ei ole mõju, sest vaid üks igast kolmeteistkümnest tüdrukust sööb piisavalt puu- ja aedvilju ehk viis portsjonit päevas. Poiste puhul on samas vanuseklassis number iga kaheksas.

Kurvad numbrid, sest kui inimene ei saa piisavalt kiudaineid, võib see põhjustada soolevähki. Puu- ja juurvilja tarbides saab keha ka vajalikke antioksüdante, mis aitavad vähendada soolevähi riski ning ka südame-veresoonkonna haigustesse haigestumist.

Tervislikult toitumine ei ole ju raske. Kolm puuvilja päevas annavad kehale kiudaineid, kaaliumi ja antioksüdante ning peamine just c-vitamiini. Kõht on täis ning pole ka suurt magusavajadust. Ja kui lisada veel 200 grammi aedvilja, oled teinud palju oma tervise heaks.

Allikas: aftonbladet.se

loe ja kommenteeri