Üks muhedate ubadega spinatihautis 29 Aug

RETSEPT: Rohelised aedviljad on tervisele kasulikud, eriti siis kui sind vaevad liigsest vedelikust tekkinud tursed. Värskena võib rohelist muidugi alati krõmpsutada, kuid see sobib ka patta panemiseks. Maitsvaks näiteks on seekordne toit.

  • 1,2 dl valget veini
  • 0,8 l värskeid spinatit /kevadel võib kasutada ka nõgeselehti
  • 160 g (sügavkülmutatud) rohelisi ube
  • 160 g (sügavkülmutatud) herneid
  • 1,6 spl oliiviõli või rapsiõli
  • 1 paras mugulsibul ja pisike punt rohelist sibulat
  • 1,6 spl võid
  • soola ja pipart maitse järgi

Lõigu sibulad, kuumuta õlis paar minutit. Lisa sulatatud oad, sega ja lase kuumusel tasanduada. Lisa sulatatud herned ja vein. Lase keema tõusta, hauta kaane all mõned minutid, Kõige lõpuks lisa spinat. Sega õrnalt ja kata seejärel kaanega. Mõne minuti pärast kontrolli, et toit oleks ühtlaselt kuumenenud. Maitsesta alles nüüd soola ja pipraga, ning lisa kõige tipuks või. Keera pliit kinni ja lase veel pisut tõmmata toidul. Nüüd serveeri ja naudi.

Energia/portsjon: 255 kcal

loe ja kommenteeri