Vali jõululauale õige toit 19 Dets

Tavaliselt inimene nii palju korraga ei söö kui jõululaua taha istudes. Paljud võtavad pühadega juurde mitu kilo ning peavad seetõttu kevadel korralikult vaeva nägema, et üleliigsest kaalust vabaneda.

Jõulutoitu valides tasub eelistada neid, mis ei tekita üleliigseid kilosid, kuid ometi täidavad kõhtu ning on maitsvad. Ahjuliha, kuigi see võib vahel rasvane olla,  on täiesti sobilik söök. Kaloripommiks muutub toit aga, kui lihale suurtes kogustes kastet lisada. Vormiroogasid, kastmeid ning verivorste peaks aga mõõdukalt tarbima.

Kui laual on muna, kalkunit, heeringat või lõhet, siis söö kindlasti neid, sest neis leidub palju kasulikke toitaineid ning tervislikke omega-3 rasvhappeid. Väga kasulikud on ka pähklid, kuigi nende kõrge rasvasisaldus tähendab, et pähklitega tuleb osata piiri pidada. Kui eelistate jõululaual lambaliha, siis ka see on hea valik, sest ei ole väga rasvane ega sisalda üleliigseid kaloreid.

Magustoidud nagu piparkoogid, kompvekid või muud maiustused aga ka glögi on need toidud, mille tarbimisega tuleks olla ettevaatlik, sest nad sisaldavad suures kogused kaloreid, kuid vähe vajalikke toitaineid.
Parim soovitus on jõulude ajal piirata kalorite tarbimist, et vältida ülekilode tekkimist ning teha seda just magusakoguseid piirates. Näksimise asemel eelista taldrikul serveeritavaid toite.

Kui soovid pühade ajal kaloririkkaid toite nautida, siis on soovituslik enne ja pärast suurt söömist paar päeva vähem kaloreid tarbida, et nädala lõikes oleks kalorite arv tavapärane. Unustada ei tasu ka liikumist, sest see kiirendab seedimisprotsessi, ning vee joomist - mõlemad aitavad ülesöömist ning ülekilosid vältida.

P.S: Ära unusta valmistamast ning lauale tõstmast suurt kausitäit salatiga. Hea alternatiiv on ka ahjus küpsetatud juurviljad, mis jõulutoidu kõrvale eriti hästi sobivad.

Allikas: http://www.nyttigt.eu
 

 

loe ja kommenteeri