Veinis aurutatud kala 27 Mai

aurutatud kalaKevadine õhk ajab vahel veinitagi purju. Tänane kalaretsept on aga täitsa veiniaurudega koos.

8 tk kalafileed

3 spl sidrunimahla

Soola, pipart

4 porgandit

400 g rediseid

100 ml valget veini

1 loorberileht

10 tera musta pipart

1 kimp tilli

100 g=40 kcal

Puhtad kalafileed tupsutada paberkäterätiga kuivaks, pritsida üle sidrunimahalaga, maitsestada soola ja pipraga. Porgand ja redis puhastada ja riivida jämedalt või lõigata Julienne‘i lõikuriga ribad. Aurutusnõusse (ei pea olema spetsiaalne auruti, võib ka võtta poti ja sõela) valada 250 ml vett, lisada valge vein, loorberileht ja pipraterad, lasta keema tõusta.  Ettevalmistaud kalafileed ja köögiviljad tõsta sõelale/restile auru kohale,  sulgeda kaas ja hoida keeva  auru kohal  10-15 minutit. Valmis kala ja köögiviljad puistata serveerimisel üle tilliga, soovi korral ka oliiviõliga. Kõrvale pakkuda kartuleid või riisi.

loe ja kommenteeri