Kaaluabi retsept: Võõramaine kalkun 15 Apr

kalkunihautis500 g kalkunifileed

1 porgand

2 õuna

100 g kõrvitsat

50 g kuivatatud aprikoose või datleid

1 sidrun

1 paprika

3 küüslauguküünt

4 spl kuiva valget veini

1 tl karripulbrit

1 tl koriandripulbrit

soola, pipart

toiduõli

serveerimiseks maitserohelist

88 kcal

Kõigepealt tuleb valmistada marinaad. Pigistada sidrunist mahl välja ja riivida koor peene riiviga. Küüslauguküüned pressida läbi pressi. Segada kausis kokku sidrunimahl ja riivitud koor, 50 ml õli, koriandrit, pipart, küüslauku ja soola. Kalkunifilee lõigata ampsu-suurusteks tükkideks ja jätta marinaadi vähemalt 15 minutiks marineeruma.

Porgand ja õunad koorida, eemaldada õuntelt seemned. Õunad ja kõrvits lõigata kuubikuteks, paprika tükeldada, kuivatatud aprikoosid/datlid valada üle keeva veega ja lasta natuke seista, seejärel lõigata pooleks.

Paksupõhjalises haudepotis pruunistada esmalt fileetükid, seejärel valada peale kuiv vein, lisada porgandid, õunad, paprika, kõrvits ja kuivatatud puuviljad, lasta keema. Maitsestada karri, soola ja pipraga, hautada tasasel tulel 15 minutit.

Serveerida kuumalt riisi või kartulipüreega, kaunistada maitserohelisega.

loe ja kommenteeri