Aastalõpu lubadused (1) 14 Nov

NaeratusEnamik meist on aastavahetusel andnud lubadusi, mida juba paari järgneva päeva jooksul täita ei suuda, et siis uuesti järgmisel aastal sama teha. Aga miks oodata 1. jaanuarini? Miks mitte muuta selle aasta viimased päevad millekski meeldejäävaks? Siit sulle häid ideid veebilehelt itsallaboutwomen.com.

1. Korrasta
Alusta kodus ühest kohast, milles lood süsteemi ning teed selle viimseni korda. Seejärel alusta sama asja kodus järgmises kohas.

2. Loe rohkem
Lülita televiisor välja, võta raamat, mille kohta oled kuulnud head kriitikat või see, mida oled ammu soovinud lugeda, kuid pole senini jõudnud.

3. Mine välja
Me unustame sageli, kui oluline võib olla väikene päikesekiir. Mine välja, mängi lastega koos õues, jaluta metsas või pargis ning sinu keha ja hing tänavad sind selle eest.

4. Mediteeri
Meditatsioon on hea viis endas selgusele jõudmisel ning seesmise rahu tekitamisel. Mediteeri iga päev 15 minutit ning tulemused hämmastavad ka sind ennast.

5. Kasuta oma loovust
Sa ei pruugi olla kunstnik, kirjanik või muusik, kuid endas loomingulisuse leidmine on kasulik kõigile – isegi sinule. Lase ideedel voolata ning loo!

6. Kuluta vähem, säästa rohkem
Jäta ära kõik ebavajalikud kulutused nagu näiteks igapäevase tassi kohvi ostmine kohvikust ning vaata, kuid palju suudad 100 päeva jooksul sellega säästa.

7. Võta ühendust vanade sõpradega
Kiiretel aegadel on lihtne vanal sõprusel tahaplaanile jääda. Kasuta võimalust ning uuri, kuidas neil käsi käib.

8. Harjuta tänulikkust
Enne magama jäämist mõtle vähemalt viiele asjale, mille eest oled tänulik. See aitab sul paremini väärtustada seda, mis sul on ja mida oled saavutanud.

9. Proovi uut retsepti
Sa ei pea olema professionaalne kokk, kuid see ei ole põhjus, miks sa ei võiks proovida valmistada toitu retpsepti järgi, mida pidasid liiga keerukaks. Kokkamine on hea võimalus lasta oma loovusel lennata.

10. Jätka õppimist
Kuigi koolis käimine on sul ehk ammu seljataga, ei tähenda see, et peaksid õppimisest loobuma. Vali mingi asi, mille kohta oled tahtnud rohkem teada saada ning loe, loe, loe.

11. Pane magamine ajakavva
Kas tunned end sageli väsinud ning läbi olevat? Ehk on selle põhjuseks ebapiisav uni või ebaregulaarne unekava. Proovi voodisse minna ja ärgata iga päev samal ajal ning luba endale vähemalt 7,5 tundi und igal öösel.

12. Lõpeta hädaldamine
Proovi aasta viimased 100 päeva ilma hädaldamiseta hakkama saada. See võib tunduda raske väljakutsena, kuid positiivsetel mõtetel ning jutul on palju parem mõju.

13. Naera iga päev
Naer tuletab väga hästi meelde, et elu ei tasu liiga tõsiselt võtta. Üks kõik milline sinu päev on olnud, leia alati aega naermiseks.

14. Reisi
Selleks, et reisimise võlu nautida, ei ole vaja lennata tuhandeid kilomeetreid. Leia oma lähiümbrusest mõni koht, mida sa pole kunagi külastanud ning tee sinna päevane väljasõit.

15. Loo perepäeva traditsioon
Kui võimalik, määrake perekonnaliikmetega üks päev nädalas, mil pühendate end üksteisele. 100 päeva lõppedes olete kindlasti veelgi paremale ühisele lainele saanud.

16. Kohtu oma naabritega
Me unustame sageli, kui meeldiv on suhelda inimestega meie ümber. Kui sa ei ole seda teinud, siis võta aega oma naabritega kohtumiseks. Võimalik, et sellest kujuneb pikaajaline sõprussuhe.

17. Astu oma mugavustsoonist välja
Tee iga päev midagi, ükskõik kui väikest, mis tekitab ebamugavust. 100 päeva pärast peaksid olema täiesti uus inimene.

18. Söö rohkem puu- ja juurvilja
Toitumisega seoses mine tagasi peamiste asjade juurde. See on selge, lihtne ja maitsev.

19. Ütle „ma armastan sind“
Anna igaühele oma lähedastest teada, kui palju sa neist hoolid ning ära unusta ütlemast „Ma armastan sind“ sellele, keda tõesti armastad.

20. Naudi hetke
Kuhu elu sind ka ei vii, ole ergas ning naudi hetke. Ära lase oma tähelepanu kõrvale juhtida sellest, mis on suurepärane just siin ja praegu.

loe ja kommenteeri