2,4-dinitrofenooli sisaldavad salenduspreparaadid on eluohtlikud 20 Jun

Kui soovid kaalust alla võtta, siis söö pigem tervislikult ning järgi kalorite arvu, kuid hoidu salenduspreparaatidest, mis sisaldavad 2,4–dinitrofenooli ehk DNPd.

Seda ainet on leitud salenduspreparaadist Pure Caffeine 200, mida on võimalik osta välismaistest e-poodidest. DNP on juba põhjustanud tõsiseid mürgitusi ning surmajuhtumeid.

DNP mõjutab organismi ainevahetust, rasvapõletust ning energiatootmist. Selle tulemusel toodetakse kehas liigselt soojusenergiat, kehatemperatuur tõuseb ning ülekuumenemisohu tõttu suureneb risk ägedaloomulisteks ja surmavateks komplikatsioonideks.

Juba väikeses koguses DNP manustamine suurendab tõsiste kõrvalmõjude riski ning võivad tekkida mürgitusnähud. DNP mürgitusest annavad märku higistamine, lihasvalu, kõrge pulss, kõrge palavik ning hingamisraskused. Sellele järgnevad maksa- ja neerukahjustused, krambid, teadvusetus ning südame rütmihäired.

Üks DNPd sisaldavatest toodetest on müügil nime all Pure Caffeine 200 ning seda on analüüsitud Saksamaal. Tulemused näitasid, et üks tablett sisaldab ca 300 mg 2,4-dinitrofenooli. Toote pakendil ei olnud välja toodud, et toode nimetatud ainet üldse sisaldab. Inimesed arvavad seepärast, et tegemist on vaid kofeiiniga ega oska kahtlustada, et seal leidub ka DNPd. Seetõttu võivad nende salenduspreparaatide tarbimisel tagajärjed olla ettearvamatud.

Hetkel meditsiinis DNPle vastumürki ei eksisteeri, mistõttu inimesed, kes seda ainet on manustanud, riskivad surmaga. See näitab ilmekalt, kui ohtlik on osta salenduspreparaate internetist, eriti tooteid, millele kodumaine tervishoiuamet müügiluba pole andnud.

Allikas: http://sund.nu

loe ja kommenteeri