Herilased on kohal 16 Aug

HerilaneSuve kõige ebapopulaarsemad külalised on kohale jõudnud. Ning kuna ilm on olnud soe, siis võib ennustada, et neil on paljunemiseks olnud ideaalsed tingimused ja neid tuleb sama palju kui sääskigi. Oma intensiivse elu jooksul võib herilasepesa aprillist augustini suureneda 1st 20 000ni.

Kuna ilm on olnud soe, siis on see herilasi tagasi hoidnud, kuid kui õhuniiskus tõuseb 80 protsendini või enam, ei ole herilastest pääsu.

Esmalt võib nende tegevust märgata herilaspesade lähedal, mida nad meelsasti ehitavad seinte või katuste vahele. Kuna pesa ehitamiseks vajavad nad paberit, on puitmajad väga atraktiivsed.

Tavaliselt herilased agressiivsed ei ole, kuid kui neid segada, võib lisaks valule nõelamine olla ka ohtlik, kui inimene on selle vastu allergiline. Kui tunned pärast nõelamist, et sul on hingamisraskused, tunned end halvasti või nõrgalt, saad nõelata suhu või kaelale, tõuseb palavik, lööve või kui tegemist on alla 3-aastase lapsega, kes on saanud mitu nõela, võta kohe ühendust arstiga või mine haiglasse.

Herilasi ja mesilasi meelitab kohale kollane värv ning ka teised selged värvid, lisaks lillelised riided ja tekstiilid. Toidu osas on ahvatluseks magusad toidud ning suure valgusisaldusega toidud nagu liha. Seepärast ole väljas süües ja juues ettevaatlik ning vaata täpselt järele, mida suhu pistad, et koos toiduga ka herilast või mesilast kaasa ei saa.
Samuti mõjub herilastele ligitõmbavalt parfüüm, juukselakk ning teised magusad ilutoodete lõhnad.

Kui saad herilase käest nõelata, kuid ei ole allergiline ega tunne eelnimetatud sümptomeid, eemalda nõel, kui see on sisse jäänud ning niisuta nahka näiteks jää või külma veega ning loodusravi soovitab määrida nõelakohale küüslauguküünt või äädikat. Hea nipp on nõelakohale ka suhkrutüki vajutamine, mis imeb mürgi endasse. Valu vähendamiseks on soovitav nõelata saanud kohta kõrgemal hoida.

Allikas: www.tt.se

loe ja kommenteeri