Kaaluabi soovitab hoida meeste tervist! 07 Mär

Foto: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

Ajakirjanduses ja kohvilaua taga räägitakse peamiselt naiste raskest elust, kes püüavad end jagada töö, pere ja koduse majapidamise vahel. Tänamatult vähe räägitakse aga meestest, kelle jaoks ka tööga seotud probleemid, sotsiaalsed kohustused, maksmist ootavad arved, suhted, pere ja kõik muu ei ole samuti kerge. Seepärast mõned soovitused www.healthnews.com lehelt, mis mehe igapäevaelu paremaks muudavad.

  • Söö hommikusööki

Söö igal hommikul korralik hommikusöök, mis aitab kaasa edukale päevale ning väldib väsimust, varast näljatunnet ning näksimist, mis võib põhjustada kehakaalu tõusu. Hea hommikusöök sisaldab süsivesikuid ja proteiine ning vähem rasva, midagi järgmistest ainetest: süsivesikutest täisteraleiba, putru, müslit, kuivatatud puuvilja. Valgu osas on ületamatu roll munal, mis lisaks valgule sisaldab A-, E- ja B-vitamiini, rauda, seleeni ning Omega 3 ja 6 rasvhappeid, samuti sisaldavad Omega rasvhappeid liha, kala, piimatooted.

  • Ära snäkke unusta

Soovitav on pista töölaua sahtlisse või taskusse pakk pähkleid või porgandeid, vahepala suuremate söögikordade vahel aitab tervislikumalt toituda kui näljasena suurt lõunasööki oodata, süües pärast suurema portsjoni kui keha tegelikult vajab.

  • Treeningule koos sõbraga

Lisaks treppide valimisele lifti asemel, auto parkimisele parkla kaugemasse otsa, on soovitav siiski end iganädalaselt ka liigutada. Ja kui sul pole ammu oma sõprade jaoks aega olnud, siis mis oleks parem kui nendega koos treenima hakata – iganädalane jõusaali külastus, sõbraga koos suusatamine või suvel jooksmine ja jalgrattaga sõitmine. Kui olete kindla päeva ja koha kokku leppinud, on raskem hiljem vabandust leida. Lisaks meeldivale ajaviitmisele paraneb tervis ja kehakaal ning ka uni on pikk ja rahulik.

  • Jaga oma muresid

Naistele on omane oma muredest ja probleemidest kõikidega rääkida, samal ajal kui mehed seda pigem endasse hoiavad ning ise lahendust proovivad otsida. Alati ei ole see aga kõige parem tegu. Kuhjuvad probleemid tekitavad stressi ning mõjuvad tervisele halvasti. Mine istu oma sõbraga mõnel õhtul väljas või palu oma kaaslasel end kuulata ning räägi oma muredest, mis mõtteist ei kao ja rahulikult magada ei lase. Muredest rääkimine ja stressi välja elamine on ju üks naiste pikaealisuse saladusi.

  • Vihmaste päevade hädaabi

Kõikidel inimestel on vahel päevi, kui maailm tundub hall ning hädasti oleks vaja mingit positiivset energiasüsti, mis päeva jälle särama paneb. Seepärast on kasulik koguda selliste päevade jaoks tagavara, mis võimaldab spontaanselt midagi toredat ette võtta. Miks mitte sõita sõpradega koos näiteks Soome kalale, minna kaaslasega spa-sse, lennata nädalavahetuseks mõnda tõelisse suurlinna või minna lihtsalt metsa telkima. Lihtsalt teadmine, et Sul on soovi korral see võimalus olemas, aitab ka raskematest hetkedest üle saada.

  • Külasta regulaarselt arsti

Sotsiaalmaksu maksjatena on meestel samasugune õigus regulaarselt oma tervist käia kontrollimas nagu kõikidel teistel. Milleks sellest eelisest siis keelduda? Oma tervise regulaarne kontroll ning probleemide varajane avastamine hoiab kokkuvõttes ära nii hilisemad kannatused kui suuremad terviseprobleemid.

  • Kindlusta endale rahulik uni

Kui oled lapsevanem, tead kindlasti, kui tähtis on õigel ajal voodisse minek ning korralik uni lapse kasvamiseks ja arenguks. Ka iseenda une suhtes peaksid olema sama tähelepanelik. Proovi igal päeval sarnasel ajal voodisse minna ning magada vähemalt seitse tundi. Korralik uni on oluline nii tervise kui ka kehakaalu seisukohalt ning ka enesetunne on hästi maganud inimestel parem.

loe ja kommenteeri