Kas mahl on ebatervislik? 18 Jun

Kaalulanguse tagamiseks võib paljugi sõltuda tarbitavast vedelikust. Süües tervislikult, võib vale joogikaart olla kurja juureks, mistõttu kaal ei alane.

Mahl
 
Mahla ei ole tavaliselt lisatud suhkrut, kuid see sisaldab samas palju puuviljasuhkrut. Klaas mahla nädalavahetusel hommikusöögi kõrvale on sobilik, kuida janu korral eelista pigem vett. Kõige kasulikum on värskeid puuvilju siiski süüa. 
 
Light-joogid
 
Kalorisisaldust vaadates ei ole nende joomine ju nii ohtlik, kuid tegemist on tehissuhkruga, mis oma olemuselt ei ole tervislik. Lisaks tekib magusa maitsega jooki juues kergemini magusaisu. Seepärast tarbi neid pigem väga harva, mitte janukustutajatena.
 
Piim
 
Piim on toitainetesisalduselt hea valik, sisaldades ühtlasi kaltsiumi ja valku. Janu kustutamiseks on piim liiga energiarikas, kuid klaas piima ei tee paha. 
 
Harilik vesi
 
Vesi on keha jaoks väga oluline. Päevas peaks jooma 1,5-2 liitrit vett, aga kui higistad palju, siis veelgi rohkem. Vesi on kahtlemata kõige parem janukustutaja.
 
Tee
 
Peaaegu 0-enerigaga, kui juua ilma suhkru ja piimata. Proovi mustale teele vahelduseks ka rohelist ja punast teed.
 
Kohv
 
Liiga palju kohvi ei ole tervislik, kuid piiratud koguses (kuni 3 tassi päevas), võib see olla isegi kasulik. 
 
Mahlajook
 
Mahlajook on puhas suhkruvesi, milles ei ole mingeid kasulikke aineid.
 
Joogijogurtid
 
Sisaldavad suures koguses suhkrut ja kaloreid, mistõttu nendega peaks olema ettevaatlik.
 
Gaseeritud vesi
 
Tavaline gaseeritud vesi ei sisalda kaloreid, nii et lihtsalt joo ja naudi. Magustatud vesi sisaldab aga kas suhkrut või magusaineid. Kalorisisaldus annab magusainetest üsna hea ülevaate.
 
Alkohol
 
Alkoholisisaldusega joogid sisaldavad palju kaloreid, andmata kehale midagi kasulikku. Punane vein mõjub mõõdukalt tarbides kasulikult. Alkoholi tarbides peaks mõtlema sellele, et tarbimishetkest kuni järgmise päevani varitseb ülesöömise oht.
 
loe ja kommenteeri