Kas tõesti on võimalik igavuse kätte surra? 09 Mär

Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Foto: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Igavus, millest paljud oma kiire elustiili tõttu vaid unistada saavad, teised aga ei oska selle leevendamiseks midagi ette võtta, on tõesti eluohtlik, selgus Londoni University College’i uurimusest.

Seepärast soovitame midagi kiiresti ette võtta, sest nagu üks vana tuntud ütlus kõlab, et igavuse kätte võib surra. Mida rohkem igavuse käes kannatad, seda suurem oht on varem surra.

o Uuringus osales üle 7500 Londoni ametniku, vanuses 35-55, kes pidid andma teada, kas on viimaste kuude ajal tööl igavust tundnud. Igavust tundnud inimeste puhul oli kaks korda suurem risk surra südame-veresoonkonna haigustesse kui neil, kelle arvates aeg tööl kulus lennates.

Igavuse ning südameprobleemide vaheline seos tuleneb sellest, et igavlevatel inimestel ei ole ka harjumust hoolitseda oma toitumise, treeningu ning tervete eluviiside eest, mis omakorda suurendab südame-veresoonkonna haigustesse jäämise riski.

Igavus on seotud ka depressiooni ning allasurutud vihaga, mis tõstab vererõhku ning nõrgendab organismi immuunsussüsteemi.

Igavus võib olla ka vanurite kiirema surma üheks mõjutajaks ning seepärast on vanurite hoolekandes otsitud erinevaid moodusi nende meelte stimuleerimiseks ning positiivsete hetkede tekitamiseks.

Ehk kui sul on tööl või kodus igav, on soovitav midagi selle vastu ette võtta.

loe ja kommenteeri