Kehahoiaku varjatud mõjud 01 Jun

Meie kehahoiak mõjutab meie tervist. Meie lihaste olukorda mõjutab see, kuidas me seisame, kõnnime või istume. Et tulevikus seljaprobleeme vältida, tuleb istuda korrektselt sirge seljaga ning vältida küürutamist.

Kuid kehahoiak ei mõjuta üksnes tervist, vaid ka meie meeleolu ning sooritusvõimet. Näiteks tuli Hung ja Labroo (2011) tehtud uuringust välja, et lihaseid pingutades suureneb tahtejõud. Nii suutsid pingul lihastega inimesed paremini näljale ja valule vastu pidada.

Lipnicki ja Byrne (2008) selgitasid aga välja, et pikali asendis paraneb inimeste võime jõuda teadmisteni ning lahendada probleeme.

Õige kehahoiak paneb inimese end jõulisemana tundma. Testis lasti inimestel istuda või seista 10 minutit järjest ning selgus, et nad mitte ainult ei tundnud end jõulisemana, vaid ka nende testosteroonitase tõusis.

Kui soovid teiste mõtteid lugeda, on kõige lihtsam viis tema liigutusi jäljendada. Empaatilised inimesed teevad seda automaatselt, hoides keha sarnaselt, tehes sarnaseid žeste. Vestluspartneri käitumist järgides suudad teda ka paremini mõista. Psühholoogilised uuringud on näidanud, et selline jäljendamine suurendab muuhulgas ka atraktiivsust.

Aeg on selg sirgu lüüa, vältida küürus selga ning kaitsvat hoiakut, siis tunnedki end juba tervemana nii mentaalselt kui füüsiliselt. Kui tunned, et sinu kehahoiak on vale või põhjustab valusid, peaksid külastama kiropraktikut, kes suudab selles osas aidata.

Allikas: http://nyttig.eu

loe ja kommenteeri