Kiire ainevahetus säiligu ka kõrges eas 07 Veeb

Kui oled siiani süüdistanud kõhurasva tekkimises vananemist, siis nüüd on viimane aeg üle saada arusaamast, et kaalutõus on vananemisega vältimatult kaasnev nähtus! Tõsi on see, et vananemisega kaasnevad hormonaalsed muutused soodustavad kaalutõusu. Näiteks meestel langeb testosterooni- ja DHEA-tase ning naistel muutuvad insuliini taset reguleerivad hormoonid vähem tõhusaks. Need muutused võivad vähendada lihasmassi ja energiat, suurendades samal ajal kõhurasva kogust ja insuliiniresistentsust, kuid ei ole ühtegi põhjust, miks me ei saa vananedes tervena püsida ning oma hormoone tasakaalus hoida.

Käimasolevate uurimuste kohaselt on vananemisega kaasnev lihasjõu langus suuresti meie enda kontrolli all. Meie ainevahetus on seda kiirem ning hormonaalne tasakaal seda parem, mida rohkem me treenime ning mida ökoloogilisem on meie eluviis.

Paljud inimesed jätavad aastate lisandudes treeningud sinnapaika, kuid aeglases ainevahetuses süüdistavad sellest hoolimata oma hormoone. Sulle ei meeldi trenni teha, kuid elu näitab, et trenni tuleb teha - keha vajab liikumist samamoodi nagu hapnikku ja vett.

Lihasmassi säilitamine vanuse kasvades on äärmiselt oluline: pool kilo lihaseid põletab kolm korda rohkem kaloreid kui pool kilo rasva, lisaks tarbivad lihased veresuhkrut ning organismi insuliinitundlikkus suureneb.

Parim viis hormonaalse tasakaalu optimeerimiseks on teha seda naturaalsel teel. Loodus pakub aeglase ainevahetuse raviks rohtu, kuid meie oleme selle lihtsalt unustanud! Meil on suurepärased täistoidud, mis ei aita meil ainuüksi tasakaalustada hormoonide taset organismis, vaid võidelda ka vähktõve, diabeedi, rabanduse, südamehaiguse ja Alzheimeri tõvega. Ent mida teeme meie? Me piserdame neid taimekaitsevahendite ja teiste kemikaalidega ning muudame nõnda oma loodusliku ravimi mürgiks. Meil tuleb täistoidu juurde tagasi pöörduda, astudes vastu kõigile neile ohtudele, mis meie hormoone iga päev ähvardavad. Ära oota, kuni sünnipäevatordil ootab puhumist 50 või 60 küünalt – võitle tervislikuma eluviisi eest juba täna!

Allikas: http://www.jillianmichaels.com

loe ja kommenteeri