Kliima mõjutab meie tervist 12 Sep

lumememmKliima mõjutab meie tervist, sest keskkonnast tingitud kliimamuutused mõjutavad ka inimeste globaalset tervist lähemate aastakümnete jooksul. Räägitud on lumevaesematest talvedest ning pikematest ja soojematest kevadetest, mis mõjutavad meie tervist. Näiteks kaasnevad soojema kliimaga uued, putukatega seotud haigused, õietolmuperioodid muutuvad, veepuhastusjaamad peavad end kohandama uue veekogusega seoses rohkemate vihmadega ning teiste nakkusainetega.

Suureks riskiks on ka soojalained, mida sel suvel on väga palju olnud. Nende all kannatavad vanemad inimesed ning need, kes põevad südame-veresoonkonna haiguseid. Kuna oleme harjunud külmema kliimaga, mõjub pikk ja soe periood halvasti. Me pole harjunud päeva kuumemal ajal puhkama, hoonetel puuduvad vajalikud jahutusseadmed, päikesesoojust tagasipeegeldavad rulood, toiduainetepoed vajavad tehnikat, mis suudab sellele kuumusele vastu pidada jne.

Soojuse mõjul võivad tulla uued putukad, mis levitavad erinevaid haigusi, mida peavad õppima tundma nii tavainimesed kui sellega end kurssi viima ka meditsiinipersonal.

Allikas: tt.se

loe ja kommenteeri