Kodutööd ei mõju naistele hästi 13 Aug

KoristusvahendidUuringute andmetel teevad naised umbes kolm korda rohkem koduseid töid kui mehed, kuigi töötavad mõlemad täiskohaga, mis mõjutab naiste tervist ja enesetunnet. Lisaks sellele, et kodused tööd nagu toiduvalmistamine, koristamine, pesu pesemine pole väga toredad tegevused, mõjub halvasti ka see, et naised tunnevad, et peavad tegema meestega võrreldes ebavõrdselt rohkem tasustamata tööd.

Kodutöödele kuluv aeg on tavaliselt vabast ajast, seetõttu jääb naistel ka vähem aega oma huvialadega tegelemiseks või võtavad nad seda oma une arvelt. Ka lastetutes kooseludes on suurem hulk kodutöid naiste päralt, kuid lastega peredes muutub jaotus veelgi ebavõrdsemaks.

Positiivselt on mõjunud asjale vanemapuhkus ning isad, kes on oma lastega pikemalt kodus olnud, aitavad sel ajal ning ka pärast seda rohkem kodutöödes kaasa.

Antud probleemi ühe põhjusena nähakse suhtumist, et mehe töö on tähtsam kui naise töö ning kui mees on juba terve päeva töötanud, on tal õigus pärast seda puhata. Ühe hea lahendusena, kuidas ühiskonna suhtumist muuta ning panna mehi rohkem kodutöödes osalema, nähakse teatud osa vanemapuhkuse välja võtmise võimaldamist vaid mehele, mis mõjutab nii ühiskonna võrdset suhtumist mõlemasse soosse kui aitab kaasa pere võrdsele kodutööde jaotusele.

Allikas: Dn.se

loe ja kommenteeri