Koeraomanike õnnelik elu (2) 17 Mär

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Kui tunned, et unega on kehvad lood ja tervis kipub käest minema, on viimane aeg endale koer muretseda. Vähemalt Hiinas läbi viidud uurimus näitas, et värsked hiinlastest koeraomanikud magavad paremini, vajavad harvemini arstiabi ning on vähem haiguslehel, kirjutab doctorn.com.

Kui varem oli Hiinas keelatud suuremates linnades lemmikloomade omamine, siis 1992. aastal keeld lõpetati ning huvi lemmikloomade vastu on tõusnud just noorte naiste hulgas. Teadlased Bruce Headey Melbourne’i ülikoolist , Fu Na ja Richang Zheng Beijing Normal Universityst tundsid huvi, kas lemmiklooma omamine mõjutab kuidagi ka inimese tervist. 25-40 aastaste naiste seas viidi läbi uuring, kus osales 1515 koeraomanikku ja 1515 lemmikloomata daami.

Uuringu tulemus näitas, et koeraomanikud treenisid sagedamini, magasid paremini ning vajasid harvem arstiabi. Psühholoogide, loomaarstide ja teadlaste arvates ei ole see muidugi juhus, sest lemmikloomad mõjuvad positiivselt nii vaimsele kui ka füüsilisele tervisele. Lemmikloom ei ravi küll depressiooni, kuid aitab hästi depressiooni sümptomite tekkides, andeks lisaks hea une ning parema tervise.

Psühholoogiliselt annab lemmikloom tunde, et sa oled vajalik ja kellegi jaoks tähtis. Kuidas olekski võimalik end halvasti tunda, kui koer liputab saba ning hüppab üles, et väljendada oma heameelt, et peremees on jälle kodus. Seda võib nimetada ka tingimusteta armastuseks, sest isegi kui tunned end halvasti , tuleb koer ikkagi su juurde, vaatab otsa ning limpsib su käsi, andes mõista, et „sa oled kõige parem“.

Lemmikloom vähendab üksindustunnet, pannes inimese mõtlema millelegi muule kui oma kurbadele mõtetele. Lisaks on loom ka sõber ning võimaldab suurendada oma sotsiaalset läbikäimist, mis koeraomanike vahel tihti spontaanselt tekib. Inimesed alustavad tihti vestlust nendega, kel on loomad. Sagedamini kui inimestega, kes niisama jalutavad.

Kui tunned, et vajaksid tuge ja seltskonda, on koera võtmine ütlemata hea valik , aga seda vaid juhul, kui oled tõesti loomade sõber, sest kui loomi ei armasta, siis teeb üks lisakohustus pigem halba kui head.

loe ja kommenteeri